zaterdag, 23. oktober 2010 - 18:20 Update: 08-07-2014 1:02

Van der Vaart bezorgt Spurs punt; koploper Chelsea wint

(ElfVoetbal) Rafael van der Vaart was zaterdagmiddag weer belangrijk voor Tottenham Hotspur. De linkspoot zorgde in het duel met Everton voor de 1-1.

De wedstrijd begon alleraardigst met een goal na zeventien minuten van Leighton Baines. Hij krulde de bal uit een vrije trap over de muur in de korte hoek. Heurelho Gomes kon de bal alleen in de kruising kijken: 0-1.

Maar zoals vaker dit seizoen kwamen de Londenaren al snel weer op gelijke hoogte. En zoals ook vaker stond Peter Crouch aan de basis van de treffer. De lange Brit legde drie minuten na de openingsgoal een hoge voorzet keurig terug op Van der Vaart, Tim Howard zat volkomen mis en de Nederlander tikte van dichtbij in een leeg doel binnen.

In de resterende tijd probeerden beide ploegen de winnende goal te forceren. Het bleef een spannende en aantrekkelijke wedstrijd tot het laatste fluitje, maar grote kansen werden niet meer genoteerd. Heitinga werd overigens na 78 minuten naar de kant gehaald, Van der Vaart speelde het duel uit en kreeg nog geel voor protesteren.

UPDATE: Koploper Chelsea heeft een weinig sprankelende 2-0 thuiszege op Wolverhampton geboekt. Florent Malouda opende op aangeven van Yuri Zhirkov halverwege de eerste helft de score. Pas tien minuten voor het eind besliste Malouda's vervanger Salomon Kalou de wedstrijd door van dichtbij de 2-0 in de korte hoek te schieten.

Morgen speelt Manchster City tegen Arsenal en komt ook Manchester United in actie.