donderdag, 22. april 2010 - 9:50 Update: 08-07-2014 1:04

Van Gaal rekent op milde straf voor Ribéry

(Elf Voetbal) Trainer Louis van Gaal van Bayern München hoopt dat de tuchtcommissie van de UEFA mild zal zijn voor Franck Ribéry. "Ik hoop dat Ribéry voor slechts één duel geschorst wordt, dan kan hij er in de finale weer bij zijn."

Woensdagavond vloog de Franse sterspeler van de Duitse club er na 37 minuten met een rode kaart, na een tackle met beide benen naar voren op Lisandro Lopez. "Hij (Ribéry red.) bleef te lang staan op de voet van Lisandro, anders was het misschien nog met geel afgedaan", analyseerde Van Gaal de overtreding van de aanvallende middenvelder tegenover de NOS. "Die overtreding van die speler van Lyon was een veel duidelijkere rode kaart."

Ribéry en Jérémy Toulalan missen nu automatisch de return in de halve finale van de Champions League dinsdag in Lyon. Ook Danijel Pranjic, die als enige speler van Bayern op scherp stond, is er niet bij. Hij ontving al na 27 minuten een gele kaart met gevolgen.

Van Gaal was overigens zeer te spreken over zijn manschappen. "Het was ongelooflijk goed wat mijn ploeg liet zien. Ook na de rode kaart, met tien tegen elf, waren we nog veel beter. Met tien tegen tien hebben we het nog afgemaakt ook. Ik ben zeer tevreden, ik had vooraf getekend voor een overwinning van 1-0. Dat is een geweldig resultaat, want we hebben de nul gehouden. Meestal maken we ook een goal als we buitenshuis spelen, dus ik heb een heel goed gevoel.”

Van Gaal kan de derde coach in de historie worden die met twee verschillende clubs de Europa Cup 1/Champions League wint. Tot nu toe slaagden alleen Ernst Happel en Ottmar Hitzfeld daarin. Van Gaal won in 1995 met Ajax de 'beker met de grote oren'.
Categorie:
Tag(s):