donderdag, 14. januari 2010 - 9:37

Van Marwijk stelt stevige eisen voor contractverlenging

(Elf Voetbal) Never Change A Winning Team. Dat geldt niet alleen voor het neerzetten van de elf poppetjes op het veld, maar zeker ook voor de technische staf rond een team.

Dat moet bondscoach Bert van Marwijk hebben gedacht. Hij eist dat zijn assistenten ook de komende twee jaar dezelfde zijn.

"Van scout Ronald Spelbos tot mijn assistenten Frank de Boer, Phillip Cocu en Dick Voorn," zegt hij in De Telegraaf. Daarnaast heeft Van Marwijk nog een aantal eisen op tafel liggen. Komende zomer, na het WK in Zuid-Afrika, loopt het contract van Van Marwijk bij de voetbalbond immers af. Voor 1 maart willen beide partijen de knoop doorhakken met het oog op de toekomst en zekerheid scheppen.

"We, of beter mijn zaakwaarnemer Rob Jansen, praat met KNVB-directeur Henk Kesler en later schuif ik aan. We zijn tevreden met elkaar en daarom praten we over contractverlenging. Voor het WK moet het duidelijk zijn," vervolgt Van Marwijk. Het heeft volgens hem geen zin te praten als er bij beide partijen niet de intentie is om met elkaar door te gaan.

Samen met zijn assistent Dick Voorn heeft bondscoach Bert van Marwijk gisteren de openingswedstrijd van Kameroen op de Afrika Cup tegen Gabon bekeken. De Ontembare Leeuwen gingen daarin met 1-0 onderuit. "Maar de nederlaag zegt me verder weinig" reageerde Van Marwijk na afloop.

Omdat de scouting van Oranje zoveel problemen ondervond om het toernooi om de Afrika Cup bij te wonen, had Van Marwijk geen spion in het Angolese Lubango. "We kijken tv, zien ze live in aanloop naar het WK en de eerste twee groepsduels in Zuid-Afrika." Nederland treft Kameroen op 24 juni in Kaapstad. "Dit duel verbloemde de werkelijke kracht van Kameroen. We moeten ons geen zand in de ogen laten strooien. Je ziet dat ze inhoud hebben, snelheid, power en goede voetballers. Tegelijkertijd lieten ze defensief wat steekjes vallen."
Categorie:
Tag(s):