maandag, 28. juni 2010 - 10:52 Update: 08-07-2014 1:03

Van Marwijk waarschuwt voor verslapping

(Elf Voetbal) Bert van Marwijk heeft zijn spelers duidelijk verteld dat ze in het vervolg van het toernooi niet meer zo kunnen spelen als in fases tegen Kameroen.

De bondscoach was ontevreden over het gebrek aan concentratie tegen de Afrikanen.

"Die mindere fases tegen Kameroen heb ik heel duidelijk met de spelers besproken", zei Van Marwijk zondagmiddag tijdens een persconferentie. "Tijdens de eerste twee wedstrijden had ik niet het gevoel dat we konden verliezen. Tegen Kameroen had ik dat wel. In dat opzicht werd ik verrast door mijn team."

"Bij een voorsprong denken we soms dat we de wedstrijd makkelijk kunnen winnen en worden we slordiger", verduidelijkte de bondscoach. "Dat kunnen we ons in de achtste finales niet permitteren. Maar ik denk wel dat het team nu beseft waar het om gaat."

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst sloot zich bij zijn trainer aan. "Met name de tweede helft was niet goed. Daar hebben we samen over gepraat. Zo'n fase mag je niet meer krijgen, want dan kun je misschien naar huis. Daar hebben we elkaar dus goed ingeprent."

Van Marwijk omschreef Slowakije als een 'stugge en fysiek sterke ploeg'. "Bovendien vormen ze een echt team. In deze fase van het toernooi mogen we geen enkele ploeg onderschatten. Ik weet dat Hamsik een goede speler is en Stoch kennen we uit de Nederlandse competitie. Wat de andere krachten van Slowakije zijn, hou ik voor mezelf."

Van Bronckhorst: "Ik heb een paar wedstrijden van Slowakije gezien, maar niet allemaal. Ze zijn verdedigend goed en op de counter gevaarlijk. Als je van Italië wint, verdien je het om hier te staan. Maar wij moeten van ze winnen."
Categorie:
Tag(s):