zaterdag, 3. juli 2010 - 14:05 Update: 08-07-2014 1:03

Van Persie en Mathijsen naar ziekenhuis

(ElfVoetbal) Robin van Persie en Joris Mathijsen gaan zaterdag naar het ziekenhuis. Het duo laat zich onderzoeken.

Mathijsen raakte vrijdag tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn knie. "Bij het neerkomen voelde ik ineens een pijnscheut in mijn knie", verklaarde de verdediger na afloop van de wedstrijd tegen Brazilië. André Ooijer verving hem.

Van Persie raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd. Hij wilde een bal voorgeven en kwam daarna ongelukkig op zijn arm terecht. Hij zou een beschadigde pees in zijn elleboog hebben, maar een scan moet zaterdag meer duidelijkheid geven.

UPDATE: "Wat betreft Robin ben ik heel positief", vertelde Bert van Marwijk zaterdag na de training. "Over Joris kan ik weinig zeggen. Hij heeft al langer last van zijn knie. Hij kon echter wel gewoon voetballen. Het ging eigenlijk ook steeds beter, maar tijdens de warming-up van het duel met Brazilië kreeg hij opnieuw last. Dan moet je geen risico nemen."

UPDATE: Robin van Persie en Joris Mathijsen zijn dinsdag in de halve finale gewoon inzetbaar. Dat liet de KNVB dinsdag weten. Het duo onderging een scan, waaruit er geen problemen bleken.
Categorie:
Tag(s):