woensdag, 26. mei 2010 - 22:15 Update: 08-07-2014 1:04

Van Persie leidt Oranje met twee treffers langs Mexico

(Elfvoetbal) Oranje is voor de zeventiende keer op rij ongeslagen gebleven. De formatie van bondscoach Bert van Marwijk was woensdagavond in een oefeninterland met 2-1 te sterk voor Mexico.

Robin van Persie maakte twee goals in de eerste helft, waarna een rake kopbal van Javier Hernandez in de tweede helft nog zorgde voor een spannend slot.

In de openingsfase van de wedstrijd kwam Mexico er nauwelijks aan te pas in Freiburg. Nederland hanteerde een hoog baltempo en kwam al snel meerdere keren in scoringspositie.

Ibrahim Afellay, zonder twijfel één van de smaakmakers aan Oranje-zijde in de eerste helft, bracht Robin van Persie na een goede actie op links in stelling, maar de Arsenal-speler gleed net naast. Rafael van der Vaart raakte met een bekeken afstandschot de paal en Afellay en Dirk Kuijt stuitten beiden op doelman Memo.

Na zeventien minuten was het wel raak. Een krulvoorzet van Van der Vaart, die achter de Mexicaanse defensie belandde, werd door Van Persie simpel binnengelopen bij de tweede paal. De geboren Rotterdammer verdubbelde de marge kort voor de rust door uit een hoge voorzet van Afellay de bal knap richting de verre hoek te volleyen.

In de tweede helft, waarin Vurnon Anita debuteerde, had Oranje iets meer moeite om de wedstrijd onder controle te houden. Ook qua kansen was het een stuk schaarser. Mexico daarentegen bloeide door het inbrengen van Giovani dos Santos en Carlos Vela op en knokte zich terug in het duel via een rake kopstoot van Javier Hernandez.

In de slotfase ontstonden nog twee hachelijke situaties voor de neus van Maarten Stekelenburg, maar de opvolger van Edwin van der Sar redde goed op een inzet van Giovani en zag een terugtrekbal van Vela ternauwernood onderschept worden.

Nederland speelt voorafgaand aan het WK in Zuid-Afrika nog twee oefenduels. Op 1 juni is Ghana de tegenstander in de Rotterdamse Kuip, vier dagen later treffen de mannen van Van Marwijk Hongarije in de Amsterdam ArenA. Het eerste optreden van Oranje op het WK staat gepland voor 14 juni. In Johannesburg moet dan afgerekend worden met Denemarken.
Categorie:
Tag(s):