dinsdag, 13. april 2010 - 13:43 Update: 08-07-2014 1:04

Vandaag D-Day voor Twente in Alkmaar

Alkmaar

(Elf Voetbal) FC Twente maakt zich op voor de cruciale wedstrijd tegen AZ in Alkmaar. Wint de ploeg van Steve McClaren, dan komt een titel voor FC Twente heel dichtbij. Bij een ander resultaat bereikt de spanning in de Eredivisie een kookpunt.

FC Twente begint de wedstrijd tegen de uittredend landskampioen met een voorsprong van vier punten op Ajax, dat een veel beter doelsaldo heeft. De Tukkers moeten het stellen zonder Theo Janssen, die een scheurtje in zijn hamstring heeft opgelopen. Een woordvoerder van de club lieten weten dat hij wordt klaargestoomd voor de ontmoeting met Feyenoord van komende zondag.

Buiten Janssen zijn alle basisspelers van Twente fit. De reserves Nicky Kuiper, Vagif Javadov en Nashat Akram zitten wel in de lappenmand.

Bij AZ speelt David Mendes da Silva niet mee. Zijn plaats wordt ingenomen door Gill Swerts, die over meer snelheid beschikt dan Kew Jaliens en daardoor beter in staat wordt geacht om Miroslav Stoch te bespelen. Rasmus Elm zit hooguit op de bank. De Zweedse middenvelder had darmklachten en krijgt vanavond een laatste test met Jong AZ voor de kiezen.

FC Twente is in de competitie alweer negen wedstrijden zonder nederlaag. AZ zet momenteel een nog betere serie neer. De ploeg van Dick Advocaat weet al elf wedstrijden lang niet meer wat verliezen is.

De laatste zege van Twente in Alkmaar dateert van 2002. Dankzij doelpunten van Simon Cziommer en Ellery Cairo werd het 1-2 voor de Enschedeërs. Martijn Meerdink zorgde voor de tegentreffer. Sander Boschker en Kenneth Perez stonden toen ook al op het veld, al droeg de Deen destijds het shirt van de thuisclub.

Jan Vertonghen belde vandaag zijn landgenoten van AZ. De Belgische Ajacied moedigde Moussa Dembélé, Maarten Martens en Gill Swerts aan hun sportieve plicht te vervullen. Maartens is terug in de selectie van AZ na een hamstringkwetsuur en vervangt Celso Ortiz in de basis. De wedstrijd in het AZ-stadion is tot de laatste stoel uitverkocht.
Categorie:
Tag(s):