dinsdag, 25. mei 2010 - 0:01

Vandalen zorgen voor ravage op Sneker station en binnenstad

Sneek

Vandalen hebben in de nacht van vrijdag 21 mei op zaterdag 22 mei een spoor van vernielingen achter gelaten rondom het (bus)station centraal aan de Kanaalstraat en in de binnenstad van Sneek.

Het spoor liep vanaf het (bus)station Sneek via Stationsstraat, Oud Kerkhof, Galigapromenade, richting de Leeuwenburg naar het Schaapmarkplein en vervolgens naar de Singel. Bij het station lagen er vijf fietsen op het treinspoor. Ruim 30 fietsen waren over elkaar op het parkeerterrein verspreid neergegooid. Er was over de fietsen heengelopen en veel fietsen waren beschadigd. Op de Stationsstraat lag tevens fiets op de rijbaan.

Bij het Oud Kerkhof lagen de bloemen van kransen stukgeslagen op de straat. De standaards waar de kransen en boeketten op waren bevestigd lagen in de Galigapromenade. Bij het Schaapmarktplein lagen geraniums op straat die uit de bloembakken waren getrokken. Deze bloembakken hangen aan de leuningen van bruggen. Op de Singel lagen nog diverse fietsen op straat.

Die nacht heeft de politie een zoekslag gemaakt door het centrum maar trof daar geen betrokkenen aan die mogelijk iets met deze vernieling te maken hadden. Gelukkig reden er op het moment dat de fietsen op het spoor lagen geen treinen. Er deden zich hierdoor geen persoonlijke ongelukken voor, maar dat had heel anders kunnen aflopen.

De politie wil graag deze vernielers aanpakken. Daarom vragen we mensen die hiervan getuige zijn geweest het nummer 0900-8844 te bellen als zij iets gezien of meer informatie hebben over deze vernielingen.
Provincie:
Tag(s):