zondag, 28. februari 2010 - 16:41

Veel aanhoudingen bij drugsactie Etoile

De opsporingsdiensten van Nederland, België en Luxemburg hebben donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme.

Tijdens de zogeheten Etoile-actie zijn onder andere in Nederland in totaal 41 personen aangehouden en is circa 2028 gram hashish, 8173 gram hennep, 6 joints, 20 gram cocaïne, 3 voertuigen, een geldbedrag van € 6000,- en 3 wapens in beslag genomen.

Mede dankzij het Benelux-verdrag over politiesamenwerking is de actie goed verlopen. Door dit verdrag kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren. De actie startte donderdagmiddag om 14.00 uur en duurde in Nederland tot zondagmorgen 03.00 uur.

De controles concentreerden zich in de deelnemende landen op de vervoersassen Rotterdam-Roosendaal-Antwerpen-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz. De controles werden uitgevoerd op snelwegen en provinciale wegen, maar ook in de treinen op de internationale treinverbindingen en in bij de politie bekende drugspanden. In totaal werden in de drie landen honderden voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):