dinsdag, 29. juni 2010 - 13:26

Veel schade bij langdurige achtervolging

Een 28-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch is dinsdagochtend aangehouden op de Orthenseweg omdat hij in een gestolen auto reed. Hier ging een lange achtervolging aan vooraf, waarbij de verdachte meerdere keren de verkeersveiligheid ernstig in gevaar bracht. Bij de achtervolging raakten drie politieauto's licht beschadigd.

Agenten zagen de auto op het Emmaplein staan en uit navraag bleek deze op 28 juni jl. op de Hoge Slagen in 's-Hertogenbosch te zijn gestolen.

De bestuurder ging er vandoor en weigerde te stoppen. De man reed via de Stationstunnel naar de Kruiskamp waar hij in de wijk probeerde de politie af te schudden. De achtervolging leidde vervolgens via de Rietveldenweg over de A59 terug naar de stad. De bestuurder reed via de Hambaken, Bruistensingel en Aartshertogenlaan naar de Orthenseweg, waar hij uiteindelijk tot stilstand kon worden gedwongen waartoe agenten de auto met hun dienstvoertuigen moesten aanrijden.

De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De auto werd in beslag genomen. Tijdens zijn vlucht heeft de verdachte meerdere keren over fiets- en voetpaden en door bermen gereden, waarbij voetgangers en fietsers aan de kant moesten springen. Ook is hij verschillende malen tegen de verplichte rijrichting gereden en reed hij met hoge snelheden. De politie roept mensen op zich te melden, als zij door het rijgedrag van de verdachte schade of letsel hebben opgelopen.
Provincie:
Tag(s):