woensdag, 27. januari 2010 - 10:51

Veel val- en slippartijen bij achtervolging inbrekers

Lelystad

Drie agenten van de politie Lelystad Oost zijn dinsdagmiddag hard onderuit gegaan tijdens een achtervolging te voet van een inbreker.

Een tweede inbreker werd in de omgeving van de Vossemeerstraat aangehouden. In de auto van de dieven werd behalve inbrekersgereedschap ook een flinke buit aangetroffen.

Eén van de politieauto’s die aanrijdend was naar de inbraakmelding raakte nabij de Vossemeerstraat in een slip en klapte tegen een lantaarnpaal. Ondanks de achtervolging te voet wist de andere inbreker in de Waterwijk te ontkomen. De agenten konden met een flinke schram en een buil dienst blijven verrichten.

Even voor 12.00 uur reden meerdere politie-eenheden naar de Vossemeerstraat nadat er via 1-1-2 alarm een inbraak op heterdaad was binnengekomen. Een surveillanceauto die de Markermeerstraat inreed raakte door de gladheid in een slip en klapte op een lantaarnpaal. De agenten verlieten de auto en zette het op een lopen om zo snel mogelijk naar het bewuste adres te gaan. Een andere surveillance-eenheid stuitte op de auto van de dieven in de IJmeerstraat en konden al snel één verdachte inrekenen. Een tweede verdachte maakte zich bij het zien van de politie uit de voeten maar werd achtervolgd door meerdere agenten.

De achtervolging te voet ging door steegjes en paadjes in de waterwijk waar het op sommige plaatsen spiegelglad bleek. Drie agenten gingen tijdens de achtervolging op verschillende locaties hard onderuit. De verdachte wist hierdoor te ontkomen. De recherche van basiseenheid Lelystad Oost heeft de inbraak in onderzoek. Alle aangetroffen goederen en de auto zijn inbeslag genomen en veiliggesteld voor onderzoek. De verdachte, een 26-jarige Lelystedeling en een bekende van de politie, is ingesloten en zit vast.
Provincie:
Tag(s):