vrijdag, 19. februari 2010 - 17:48 Update: 08-07-2014 1:05

Veendam verliest en spant nieuwe rechtszaak aan

Veendam

(Elfvoetbal) Het voortbestaan van BV Veendam hangt aan een zijden draadje. Vanochtend verloor de club het kort geding tegen geldschieter Jans Norder. Dat betekent dat de club uit de Jupiler League kan fluiten naar de 1,3 miljoen die het van Norder eiste. Veendam stevent regelrecht op een faillissement af.

Bovendien kan de KNVB de proflicentie van Veendam intrekken. Onder valse voorwendselen werd deze immers verkregen. De club voerde de bijdrage van Norder van 1,3 miljoen in om de begroting sluitend te krijgen. Norder verklaarde voor de rechtbank van Groningen dat het nooit de bedoeling was om dit bedrag daadwerkelijk over te maken, maar dat het alleen in de begroting werd opgenomen om deze sluitend te krijgen.

Veendam is in paniek. Gisteren werd penningmeester Ghalid Kamil ontslagen. En ook secretaris Henk-Jan Hoekman stapte op.

De vraag is nu wie of wat Veendam nog kan redden. Bij de belastingdienst staat een schuld uit van ruim 4 ton. De fiscus legde vanochtend beslag op de inkomsten.

UPDATE:
Volgens Hart van Nederland zijn woedende supporters stadion De Langeleegte binnengedrongen en richten daar vernielingen aan.

Als laatste stuiptrekking heeft Veendam opnieuw een kort geding aangespannen tegen Norder, dat maandag dient. Vrijdag werd de club niet ontvankelijk verklaard, omdat het een onvoltallig bestuur heeft. Voorlopig vraagt de club nog geen surseance van betaling aan.
Categorie:
Tag(s):