donderdag, 11. maart 2010 - 23:17

Veertig honden verwaarloosd door moeder en dochter

Mierlo

In Mierlo zijn een 28-jarige vrouw uit die plaats en haar 60-jarige moeder aangehouden voor dierenmishandeling. Bij de woning van de 60-jarige werden 40 honden aangetroffen in veel te kleine hokken.

Naar aanleiding van een anonieme melding van een mogelijke hennepkwekerij is de politie naar de woning van de 60-jarige vrouw gegaan. Er werd daar geen hennepkwekerij aangetroffen. Wel troffen agenten bij de loodsen en in de woning een groot aantal honden aan van verschillende rassen. De honden zaten in te kleine hokken en hadden geen vers water. Het gaat om ongeveer 40 honden, onder meer Bulldogs, Mopshonden en Cavalier King Charles Spaniels.

Door de politie werd de Algemene Inspectiedienst (AID) in kennis gesteld die naar de woning kwam. Ook kwam een dierenarts ter plaatse. De vrouwen kregen één uur de tijd om de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren of voor een andere oplossing te zorgen. Toen dit niet lukte, werden alle honden in beslag genomen. De verdachten hebben vervolgens een aantal honden aan het beslag onttrokken waarop zij zijn aangehouden. De honden die aan de inbeslagname onttrokken waren, zijn na onderzoek weer teruggebracht. De vrouwen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie en de AID onderzoeken de zaak.
Provincie:
Tag(s):