woensdag, 25. augustus 2010 - 9:41

Verdacht pakketje onder auto in Delft aangetroffen

Delft

Woensdagochtend vroeg omstreeks 05.30 uur kreeg de meldkamer van Politie Haaglanden de melding dat er in Delft onder een geparkeerde auto aan de Syriësingel mogelijk een verdacht pakketje bevestigd was.

Agenten sloten direct de omgeving af, legden het tramverkeer stil, en ontruimden uit veiligheidsoverwegingen 22 woningen. De EOD is vervolgens urenlang bezig geweest om het verdachte pakketje veilig te verwijderen.

Het Nederlands Forensisch Instituut zal de inhoud van het pakketje onderzoeken. Ook de auto waaronder het pakketje bevestigd was, is veiliggesteld voor onderzoek. De auto’s die direct naast dit voertuig waren geparkeerd zijn uit voorzorg eveneens onderzocht.

De eigenaar van de auto waaronder het verdachte pakketje is gevonden in Delft, zou iemand zijn met banden in het criminele circuit. Dat zeggen buurtbewoners volgens RTV West. De politie wil het verhaal niet bevestigen.

De buurtbewoners, die door de Gemeente Delft tijdelijk werden opgevangen in buurthuis de Hofstede, konden rond 17.30 uur weer terug naar hun woningen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):