dinsdag, 2. februari 2010 - 17:08

Verdachte aangehouden in onderzoek ‘Kompas’

Arnhem

Door het rechercheteam ‘Kompas’, dat de gewelddadige dood onderzoekt van de 60-jarige Arnhemmer Thijs Klaassen, is dinsdagochtend 2 februari een aanhouding verricht. Het gaat om een 38-jarige man.

De man kwam gaande het onderzoek als verdachte in beeld en is in verzekering gesteld. Over de woonplaats van de aangehouden verdachte wil de politie vanwege onderzoeksbelangen nog geen mededelingen doen.

Woensdag 30 december van het vorige jaar werd Klaassen levenloos in zijn woning aangetroffen door buurtbewoners en familie nadat hij niet was komen opdagen bij een afspraak. Bij het daaropvolgende rechercheonderzoek werd vastgesteld dat het slachtoffer door geweld om het leven was gekomen.

Van de aangehouden verdachte wordt nu onderzocht welke rol hij heeft gespeeld en in wat voor verhouding hij stond ten opzichte van het slachtoffer.

In de omgeving van de woning van Klaassen werd onder meer een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Ook werd in een uitzending van ‘Opsporing Verzocht’ aandacht gevraagd voor de zaak waarin vooral getracht werd een beeld te vormen van het leven van het slachtoffer. Zo kwamen er aanwijzingen dat het slachtoffer zich bezighield met handel in verdovende middelen.

Mede dankzij informatie uit tips en sporenonderzoek lukte het een verdachte in beeld te krijgen. Het onderzoek naar de dood van Klaassen wordt intussen voortgezet, waarbij de politie meerdere aanhoudingen niet uitsluit.
Provincie:
Tag(s):