zaterdag, 30. januari 2010 - 16:21

Verdachte bedreiging aangehouden door politieheli naar blikop112

Grubbenvorst

De politie heeft vanochtend een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden die ervan wordt verdacht een 56-jarige vrouw uit Grubbenvorst te hebben bedreigd.

De bedreiging vond rond 9.45 uur plaats toen de inwoonster van Grubbenvorst bij een geldautomaat aan de Kloosterstraat wilde pinnen.

Nadat zij de pincode had ingetoetst, duwde de verdachte haar aan de kant en nam de transactie over. Hij dreigde haar daarbij met een mes. De vrouw liep hierbij geen verwondingen op. De verdachte ging er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag per fiets vandoor.

Een oplettende getuige volgde de verdachte en waarschuwde de politie. Door de inzet van SMS Alert en een aantal surveillance-eenheden, waaronder de politiehelikopter, kon de verdachte kort daarop worden aangehouden in het bosgebied nabij de Kievitsweg aan de A73. Dit gebeurde rond 10.10 uur. De verdachte is inmiddels ingesloten voor verder onderzoek.

De politie Limburg-Noord maakt sinds kort gebruik van de politiehelikopter in de aanpak van de overvallen in Noord- en Midden-Limburg. Naast de preventieve uitwerking die dit heeft, kan de helikopter ook snel reageren als zich ergens een overval of een verdachte situatie voordoet zoals vanochtend in Grubbenvorst het geval was. De politie heeft op deze manier vanuit de lucht zicht op de situatie en dat komt ten goede aan de informatiepositie van de noodhulpvoertuigen.
Provincie:
Tag(s):