maandag, 11. oktober 2010 - 18:47

Verdachte dodelijke schietpartij in Portugal aangehouden

Rotterdam

Op maandag 27 september is op de luchthaven van Lissabon een 31-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij werd al langere tijd door de Rotterdamse politie en justitie gezocht voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in april 2007 in een woning aan de Oost-Sidelinge in Rotter-dam-Overschie.

Tijdens een ripdeal van 20 kilo heroïne kwam een 45-jarige man uit Rotterdam om het leven en raakte een 42-jarige man uit Arnhem ernstig gewond. Een 26-jarige broer van de nu aangehouden verdachte werd vanwege zijn betrokkenheid in 2008 veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Hij is in hoger beroep gegaan en dit hoger beroep loopt nog.

De maandag aangehouden verdachte wordt aangemerkt als een van de schutters. Hij vluchtte eerder naar Suriname, waar hij in juni 2007 kon worden aangehouden. In april 2008 werd hij echter lopende de uitleveringsprocedure onverwacht in Suriname vrijgelaten. Hij stond sindsdien internationaal gesignaleerd. Aan de Portugese autoriteiten is om zijn uitlevering verzocht.
Provincie:
Tag(s):