maandag, 1. maart 2010 - 22:44

Verdachte fatale steekpartij Heerlen aangehouden

Heerlen

De politie heeft een 22-jarige man aangehouden die verdacht wordt van de fatale steekpartij gistermiddag in het Heerlense centrum, waarbij een 53-jarige inwoner uit Eindhoven om het leven kwam. Hij is zondagavond in Utrecht aangehouden nadat hij daar op het Centraal Station een man met een hard voorwerp meerdere malen op zijn hoofd had geslagen. Het slachtoffer van deze poging doodslag betrof een 46-jarige man uit Amsterdam.

Bezoekers van het Heerlense centrum werden zondagmiddag rond drie uur opgeschrikt toen de Eindhovenaar hevig bloedend vanaf De Bongerd over het Pancratiusplein een hotel-restaurant in de Geleenstraat binnenrende en daar uiteindelijk dodelijk in elkaar zakte.
Uit camerabeelden bleek dat de man vanaf het station gevolgd is door een jongere man met een opvallend witte muts en een ringbaardje. De man nam korte tijd later de intercity richting Amsterdam. De Klpd werd op de hoogte gesteld door de politie in Heerlen.

Van de politie in Utrecht kwam er een bericht binnen dat rond 18.00 een poging doodslag had plaatsgevonden in het winkelcentrum Hoog Catharijne. Daar was iemand aangevallen door een persoon die voldeed aan het signalement van de dader in Heerlen. De dader sloeg met een hard voorwerp het slachtoffer meerdere malen op zijn hoofd. De man is voor de poging doodslag te Utrecht aangehouden.

In verband met de steekpartij is een Team Grootschalige Opsporing geformeerd bestaande uit 20 rechercheurs die de zaak verder onder zoeken. Het team is nog op zoek naar getuigen van de steekpartij in het centrum van Heerlen.
Provincie:
Tag(s):