woensdag, 3. november 2010 - 15:29

Verdachte gooien handgranaat Apeldoorn aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag 2 november een 26-jarige man uit Almere aangehouden. 'Hij wordt ervan verdacht in de nacht van 24 op 25 juli bij een woning aan de Barnewinkel in Apeldoorn een handgranaat in de tuin te hebben gegooid. De schade was aanzienlijk', meldt de politie woensdag.

Aanhouding
Na een uitgebreid politieonderzoek en mede naar aanleiding van tips via het programma Opsporing Verzocht kon de politie de verdachte disndag aanhouden.

Explosie
De politie werd die nacht rond 03.50 gealarmeerd over de explosie. De explosie bleek bij nader onderzoek te zijn veroorzaakt door een handgranaat die in de tuin is afgegaan.

Als gevolg van de explosie zijn er enkele sierstenen uit de tuin door de ruiten gegaan en ontstond er schade aan de woning. De bewoners waren tijdens de explosie thuis, zij raakten niet gewond.

Media-aandacht
Het incident heeft de nodige media-aandacht gekregen. Zo werden in het programma Opsporing Verzocht ook bewakingsbeelden getoond van een fietser die vlak voor de explosie langs fietste. Diens identiteit is nooit bekend geworden. Binnengekomen tips leverden wel een belangrijke bijdrage in het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):