dinsdag, 12. januari 2010 - 20:43

Verdachte van afsteken vuurwerkbom aangehouden

Beverwijk

In de nacht van oud op nieuw werd aan de Vennelaan zeer zwaar vuurwerk afgestoken. Hierbij werd een glazen gevel van een appartementencomplex verbrijzeld, raakten auto’s en nutsvoorzieningen zwaar beschadigd en ontstond de nodige commotie in de buurt. Door medewerkers van basisteam IJmond-Noord en het regionaal milieuteam is een onderzoek ingesteld naar de daders.

Het onderzoek leidde naar twee Beverwijkers van 28 en 29 jaar die beiden zijn aangehouden. De 29-jarige bekende eigenaar van het vuurwerk te zijn en dit te hebben afgestoken.

In de woning van deze verdachte werd nog vuurwerk aangetroffen, wat gelijkenis vertoonde met de vuurwerkresten die op de Vennelaan werden veilig gesteld. Overigens was deze verdachte een bekende van de politie: eerder werd ruim 300 kilogram niet toegestaan vuurwerk bij hem aangetroffen.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van het Vuurwerkbesluit en een aantal bepalingen uit het Wetboek van Strafrecht. Ook wordt hij aansprakelijk gesteld voor de schade die is ontstaan. De 28-jarige verdachte bleek niet betrokken. Tegen hem is geen proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):