vrijdag, 19. maart 2010 - 22:29

Verdachte van moord dode man Kesteren langer vast

Donderdagmiddag werd de 29-jarige inwoner van Kesteren, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige man uit Polen, voorgeleid voor de raadkamer.

De raadkamer heeft de gevangenhouding bevolen van de verdachte, voor 90 dagen.

Het slachtoffer, een 25-jarige Pool, werd 11 februari in zijn woning aan de Stationsstraat in Kesteren dood aangetroffen. Al snel werd duidelijk dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen. Diezelfde dag startte de politie met een team van 20 rechercheurs het onderzoek naar de dood van de Pool. Naast een buurtonderzoek en een zoeking zijn een aantal getuigen verhoord, waaronder werknemers van het bedrijf waar het slachtoffer werkte.

Het verhoren van vrienden, kennissen en collega’s van het slachtoffer vergt veel tijd. Ook is er in overleg met de liaison in Warschau contact geweest. Deze heeft bewerkstelligd dat de moeder, broer en vriendin van het slachtoffer over zijn gekomen naar Nederland en worden gehoord als getuige. Het onderzoeksteam blijft op volle sterkte werken en in het belang van het onderzoek kunnen er verder geen nadere mededelingen worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):