vrijdag, 26. februari 2010 - 19:29

Verdachte van moord uit 2002 aangehouden

Eindhoven

Dinsdag is een 48-jarige man uit Amersfoort aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Heerhugowaard. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 8 oktober 2002 een 28-jarige man uit Breda heeft doodgeschoten. Dat gebeurde op de parkeerplaats bij de vis- en recreatieplas Ekkersweijer in Son en Breugel.

De politie heeft destijds een rechercheteam geformeerd dat de dood van de 28-jarige man onderzocht. Dat leverde toen niets op. In mei 2005 werd het onderzoek heropend nadat er nieuwe informatie was binnengekomen. Het Openbaar Ministerie heeft toen ook een beloning van 20-duizend euro beschikbaar gesteld voor de 'gouden tip'. Ook dat heropende onderzoek leverde uiteindelijk niets op.

In april 2009 werd het onderzoek voor de tweede maal heropend, opnieuw nadat er belangrijke informatie bij de politie was binnengekomen. Een 'cold case-team' van de Divisie Recherche is met die informatie aan de slag gegaan. Dat heeft dinsdag geleid tot de aanhouding van de man uit Amersfoort. Hij is aangehouden in de P.I. in Heerhugowaard, waar hij een gevangenisstraf uitzit voor het plegen van gewapende overvallen in Duitsland. De man is daar enkele jaren geleden aangehouden en veroordeeld, maar mag zijn straf in Nederland uitzitten.

Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat de moord in Son en Breugel zich mogelijk heeft afgespeeld binnen het synthetische drugs-milieu. De politie doet tevens onderzoek naar mogelijke mededaders dan wel opdrachtgevers van de moord. Uit het onderzoek blijkt dat er mogelijk lijnen lopen in de richting van de regio-Eindhoven. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie werkt momenteel met zes mensen aan de zaak.
Provincie:
Tag(s):