zaterdag, 3. april 2010 - 17:48

Verdachte van straatroof aangehouden na Burgernetactie

Leeuwarden

De politie heeft zaterdagmorgen na een Burgernetactie een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een straatroof.

Op de Stinzenflora werd een 70-jarige vrouw het slachtoffer van een straatroof. Buurtgenoten en familie begonnen met een zoektocht en de politie werd direct via 1-1-2 gewaarschuwd en er werd een goed signalement en vluchtrichting doorgegeven.

De Meldkamer Fryslân besloot daarom een Burgernetactie op te starten. Samen met de deelnemers van Burgernet gingen de agenten op zoek naar de dader. Als snel bleek dat de man zich had verstopt op een terrein aan de Neptunusweg van een voormalig bouwbedrijf.

Medewerkers van een naastgelegen scheepswerf hadden de Burgernetactie ook gehoord. Samen met de agenten sloten ze het terrein af. Vervolgens werd een hondengeleider door de Meldkamer gewaarschuwd. Hij kwam samen met zijn politiehond ter plaatse en begon een zoektocht. Al snel kon de 18-jarige worden aangehouden.

De Leeuwarder werd tijdens zijn aanhouding gebeten door de politiehond. De man bekende de straatroof op de Stinzenflora. Daarbij raakte een 70-jarige vrouw uit Leeuwarden gewond aan haar schouder. Ze moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De buit is inmiddels teruggevonden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):