donderdag, 18. maart 2010 - 11:12

Verdachte van zedenmisdrijf aangehouden

Politie Hollands Midden heeft dinsdag een 23-jarige man uit Utrecht in zijn woning aangehouden op verdenking van het plegen, dan wel pogingen daartoe, van aanranding, ontucht, bedreiging en het verspreiden van kinderpornografie.

Politie Hollands Midden is eind december 2009 een onderzoek gestart na een aangifte van een vader van een 14-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn. Tijdens het onderzoek deden nog zes meisjes van tussen de 13 en 17 jaar aangifte tegen deze man.

De meisjes zijn afkomstig uit Alphen aan den Rijn (2x), Ouderkerk aan den IJssel, Huizen, Nieuwstadt (L), Elsloo (L) en Vianen. Zij werden allen in 2009 telefonisch en/of via internet benaderd door de verdachte. De verdachte probeerde de meisjes vervolgens aan te zetten tot ontuchtige handelingen voor de webcam. Tot nu toe is bekend geworden dat één meisje hierop inging. Ook bedreigde de verdachte de meisjes met het verspreiden van hun persoonlijke gegevens op het internet als ze niet mee zouden werken. Zo plaatste hij ook gegevens van drie meisjes op erotische sites.

Doorzoeking

In de woning van de verdachte werd een doorzoeking verricht waarna er diverse computerapparatuur, telefoons en gegevensdragers zoals dvd’s en usb-sticks in beslag werden genomen. In de woning werd ook een kleine hennepkwekerij met elf planten aangetroffen en ontmanteld. Het onderzoek naar de inbeslaggenomen apparatuur en het verhoor is in volle gang.

De verdachte is in verzekeringgesteld en wordt vrijdag 19 maart voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Internet

De politie waarschuwt voor de werkwijze van personen die via internet slachtoffers zoeken voor het plegen van zedenhandelingen. Vaak weten deze personen persoonlijke gegevens te bemachtigen van hun slachtoffers en dreigen deze via internet te verspreiden als ze niet ingaan op de zedenhandelingen.

De politie wijst er ook op dat het moeilijk is zo niet onmogelijk is om gegevens die eenmaal op internet zijn verspreid weer te verwijderen. Hierdoor blijven slachtoffers geconfronteerd met het beeldmateriaal en wordt verwerking van het zedendelict bemoeilijkt.
Provincie:
Tag(s):