maandag, 11. januari 2010 - 14:10

Verdachten aangehouden vanwege diefstal buitenboordmotoren

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van heling of diefstal van buitenboordmotoren. ‘De hoofdverdachte, een 23-jarige man uit Oudkarspel, zit nog vast’, meldt een woordvoerder van het KLPD maandag.

De tweede aangehoudene, een 24-jarige man uit Heerhugowaard, is na verhoor weer op vrije voeten gesteld maar blijft verdachte. Ook tegen een 40-jarige man uit Lelystad wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met heling van buitenboordmotoren.

De Waterpolitie begon het onderzoek enkele maanden geleden toen een persoon meldde dat hij zijn gestolen buitenboordmotor te koop zag staan op internet. Bij controle bij de verkoper in Lelystad constateerde de Waterpolitie dat het hier niet de gestolen motor van de melder betrof, maar dat de motor wel van diefstal afkomstig was. Verdere controle leverde nog twee buitenboordmotoren op die van diefstal afkomstig waren.

Het onderzoek naar de herkomst van die motoren leidde uiteindelijk in december tot de aanhouding van twee verdachten uit Oudkarspel en Heerhugowaard. De hoofdverdachte uit Oudkarspel zit nog vast. De tweede persoon is na verhoor vrijgelaten maar blijft verdachte. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de twee verdachten minstens tien buitenboordmotoren hebben verkocht die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren.
Provincie:
Tag(s):