zondag, 28. februari 2010 - 21:51

Verdachten Beegdense plofkraak gearresteerd

Roermond

In Roermond zijn zondagmiddag twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de mislukte plofkraak in Beegden. De twee, een 20-jarige Roermondenaar en een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats, werden rond 17.00 uur door een arrestatie-eenheid aangehouden in een woning op de Celebesstraat. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De twee mannen worden ook verdacht van een woninginbraak op 12 februari in Weert. Deze woninginbraak vond plaats aan het Oranjeplein waar onder andere een personenauto bij gestolen werd. Deze gestolen auto werd vervolgens gesignaleerd bij de mislukte plofkraak op een geldautomaat op 25 februari aan het Dorpsplein in Beegden. De politie startte een zoekactie naar de inzittenden van deze personenauto waar ook een Duitse helikopter bij ingezet werd. Uiteindelijk vluchtten de inzittenden uit deze auto in Horn.

De politie onderzoekt tevens of deze verdachten betrokken zijn bij de plofkraak die maandagochtend plaatsvond bij een winkelcentrum in Roermond.
Provincie:
Tag(s):