vrijdag, 15. januari 2010 - 14:26

Verdachten Culemborg langer vast

Culemborg

Donderdag 14 januari zijn vijf verdachten van geweldsdelicten in Culemborg voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank Arnhem. ‘De raadkamer heeft besloten dat de verdachten langer in voorlopige hechtenis blijven’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Zitting 14 april
Eén van de verdachten die langer vast blijft zitten is de 21-jarige vermoedelijke bestuurder van de auto die op 1 januari de voortuin van een woning in de Van Diepenbrockstraat inreed. Hij wordt verdacht van poging doodslag.

Twee andere verdachten, van 43 en 27 jaar, worden verdacht van mishandeling van een 48-jarige man en openlijk geweld in de Oud&Nieuw(O&N)-nacht. De twee verdachten, van 26 en 20 jaar, die op 7 januari zijn aangehouden worden verdacht van openlijk geweld tegen goederen (auto en woning). Al deze verdachten zullen zich op 14 april voor de meervoudige kamer van de rechtbank Arnhem moeten verantwoorden.

Het rechercheonderzoek naar meerdere geweldsincidenten in de nacht van Oud&Nieuw en begin januari is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden verwacht.

Openbare ordefeiten
In verband met `openbare orde'-feiten zijn sinds de O&N-nacht meerdere personen aangehouden. Dit betreft o.a. het niet voldoen aan een bevel van de politie, overtreding van het samenscholingsverbod (noodverordening), het bezit van wapens en/of openlijke geweldpleging.

Deze zaken zullen door het Openbaar Ministerie beoordeeld worden. Bij voldoende bewijs zal het OM deze verdachten, in verband met de situatie in Culemborg waarin deze feiten gepleegd zijn, dagvaarden voor de politierechter of de kantonrechter. Hiervoor worden speciale zittingdagen gereserveerd.

Ook verdachten die komende tijd eventueel nog aangehouden zullen worden in verband met verstoring van de openbare orde zullen worden gedagvaard.
Provincie:
Tag(s):