maandag, 25. januari 2010 - 20:53

Verkiezingswinkel uitvalsbasis campagnes gemeenteraadsverkiezingen

Almere

Op zaterdag 30 januari wordt de ‘verkiezingswinkel’ officieel geopend. In het stadshart van Almere kunnen politieke partijen gebruik maken van een leegstaand winkelpand voor campagnedoeleinden.

De verkiezingswinkel dient als uitvalsbasis om te gaan flyeren, kiezers te ontmoeten, te debatteren, een callcentrum voor het bellen van kiezers, het maken van een praatje met inwoners en het gebruiken van de stemhulpen Stemwijzer of Kieskompas of wat partijen zelf bedenken om de opkomst bij de verkiezingen te verhogen.

De verkiezingswinkel is beschikbaar voor alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. Het idee komt vanuit enkele politieke partijen zelf; de gemeente faciliteert deze wens. Het pand aan het Belf ort 13 wordt zonder huurkosten door de verhuurder Unibail Rodamco ter beschikking gesteld voor de duur van twee maanden. De verkiezingswinkel zorgt mogelijk voor een toeloop van mensen in dat gedeelte van het stadshart. Dat kan gunstig zijn voor de naastgelegen winkels en horeca.

De gebruikskosten en de kosten van de inrichting zijn voor de gemeente. De organisatie van de bemensing en de openingstijden is de verantwoordelijkheid van de politieke partijen die gebruik maken van de winkel. De winkel is iedere dag geopend vanaf 12.30 uur. Het is mogelijk dat er ook op andere momenten activiteiten worden georganiseerd. Dat wordt door de partijen zelf bekend gemaakt.

De VVD, Leefbaar Almere en Almere Voor Iedereen Partij (A-VIP) hebben aangegeven geen gebruik te maken van de verkiezingswinkel.
Provincie:
Tag(s):