zondag, 23. mei 2010 - 12:45

Vermiste slapende peuter zet Holterberg in rep en roer

Holten

De politie Twente heeft zaterdag een grote zoektocht op touw gezet nadat er een melding binnenkwam dat familie op zoek was naar een 3-jarige jongen op de Holterberg.

Naast zoveel mogelijk politiemensen werd er ook een helikopter en een speurhond ingezet om de jongen te vinden. Het jochie was met vier andere kinderen een stukje het bos in gelopen.

Dienstfietsen politie ingezet
De peuter is op een gegeven moment alleen teruggelopen en niet bij zijn ouders aangekomen. Nadat de ouders 1,5 uur hadden gezocht hebben zij de politie ingeschakeld. Agenten hebben alle dienstfietsen van het politiebureau opgehaald zodat burgers, die mee hielpen bij de zoektocht, deze konden gebruiken.

Ook de brandweer, jachtopzichters hielpen mee. De diverse media waren reeds op de hoogte gesteld van de vermissing. Na meer dan twee uur zoeken vond een gepensioneerde brandweerman uit Leek het jongentje al slapend in het nabij gelegen heideveld. Hij lag ongeveer 200 meter aan de linkerzijde van de dagcamping.

De jongen kreeg van de brandweer een beer en begreep natuurlijk niets van alle commotie. Ongeveer 50 mensen hebben naar hem gezocht. De politie bedankt iedereen, die op zijn of haar wijze, heeft bijgedragen aan het terugvinden van de peuter. De gepensioneerde brandweerman wordt later nog extra ‘in het zonnetje’ gezet.
Provincie:
Tag(s):