zaterdag, 22. mei 2010 - 12:07

Vernielingen rond luilak beperkt

Kennemerland

Politiemensen hebben zaterdagochtend toezicht gehouden op een ordelijke viering van luilak in de regio Kennemerland. Voor zover nu bekend is het aantal vernielingen beperkt gebleven.

Mogelijk dat er nog aangiften binnen komen van vernielingen die nog niet zijn vermeld. Wel hebben agenten van tientallen kinderen 'smeermiddelen' in beslag genomen. Het gaat om eieren, zeep, tandpasta, pap, scheerschuim, mayonaise, kaarsen en waxinelichtjes.

In Bloemendaal hebben politiemensen een grote hoeveelheid eieren en smeermiddelen aangetroffen in de tuin van een woning aan de Noorder Stationsweg. Alles is in beslag genomen. In totaal zijn in Bloemendaal van 21 jongens en meisjes tussen de 11 en 19 jaar eieren en andere smeermiddelen in beslag genomen.

In Heemstede zijn negen kinderen bekeurd omdat ze met smeermiddelen rondliepen en die gebruikten om de boel onder te smeren. In Haarlem Noord zijn elf kinderen bekeurd omdat ze met smeermiddelen rondliepen. De kinderen worden doorgestuurd naar HALT. In de rest van Haarlem is de luilak rustig verlopen.

In de Jan van Rietwijkstraat in Heemskerk is een woning enorm bevuild met eieren. De zijgevel en carport en de auto van de bewoners zijn volledig besmeurd. Het was waarschijnlijk een gerichte actie want andere auto’s en woningen zijn niet besmeurd. Toezicht houdende politiemensen hebben de daders niet kunnen betrappen en daarom niemand kunnen aanhouden. In Beverwijk hebben agenten van tal van kinderen grote hoeveelheden smeermiddelen in beslag genomen. Er zijn nog geen meldingen van vandalisme.

In IJmuiden is de luilakviering rustig verlopen. Er zijn alleen drie 14-jarige meisjes bekeurd omdat ze met smeermiddelen op staat werden betrapt.

In Haarlemmermeer is de luilakviering rustig verlopen.
Provincie:
Tag(s):