vrijdag, 12. maart 2010 - 10:12 Update: 08-07-2014 0:30

Vernieuwde Skoda Fabia medio mei in de showroom

Medio mei verschijnen de vernieuwde Skoda Fabia en Fabia Combi in de dealershowrooms van Nederland. De populaire Škoda-modellen vallen op door een breder en stoerder voorkomen. Maar ook onder de motorkap zorgt de facelift voor veel nieuws, waaronder twee krachtige en zuinige TSI motoren. De ruime 5-deurs Fabia Hatchback blijft, met een vanafprijs van € 9.990,- , zeer gunstig geprijsd.

De verfriste Fabia Hatchback en Fabia Combi mogen absoluut gezien worden. Wat direct opvalt, is het stoere en brede front met nieuwe grille, forsere voorbumper en grotere kop- en mistlampen. Ook de compleet nieuw vormgegeven lichtmetalen wielen en nieuwe carrosseriekleuren als Rallye Green metallic, Aqua Blue metallic en Pacific Blue onderstrepen het volwassen uiterlijk. De kleur Safari Beige metallic is exclusief verkrijgbaar op de gloednieuwe Fabia Scout, een van de jongste aanwinsten binnen de restyling van de totale compacte modellijn.

Nieuwe, zuinige motoren

De facelift gaat verder dan alleen een doordacht frisser design. Vooral onder de motorkap zijn de vernieuwingen talloos. Nieuw in het benzinegamma zijn bijvoorbeeld twee 1.2 TSI motoren met respectievelijk 86 en 105 pk (63 en 77 kW). In het dieselgamma gaat het om de 1.6 TDI met 105 pk (77 kW) en de 1.2 TDI met 75 pk (55 kW). Niet alleen de prestaties in vermogen spreken aan, ook als het gaat om duurzaamheid is veel vooruitgang geboekt. Zo heeft de sterkere 1.2 TSI benzineversie in combinatie met de eveneens nieuwe DSG-7 transmissie een verbruik van slechts 5,3 liter per 100 km. Bovendien mag niet ongenoemd blijven dat alle motoren voorzien zijn van een groen energielabel en in de 20 procent bijtellingcategorie vallen.
Categorie:
Tag(s):