woensdag, 9. juni 2010 - 13:11

Vervroegde opening stembureau Schiphol doorslaand succes

Schiphol

De opening van het stembureau op Schiphol Plaza woensdag om 05.00 uur blijkt een groot succes te zijn. ‘Vele tientallen Haarlemmermeerders, werknemers op Schiphol en reizigers maakten gebruik van de gelegenheid vóór hun werk of reis hun stem uit te brengen’, meldt de gemeente Haarlemmermeer woensdag.

Rond 07.30 uur, het tijdstip waarop de andere stembureaus open gaan, hadden al veel meer mensen gestemd als vorig jaar bij de Europese verkiezingen gedurende de hele dag: ruim 100 tegen 42 in 2009.

Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer is hiermee bijzonder gelukkig: “Je weet nooit van tevoren hoe hoog de opkomst zal zijn. Natuurlijk hebben we publiciteit gezocht en gekregen voor het vervroegde openingstijdstip van 05.00 uur, maar desondanks blijft het spannend. De recordopkomst stamde uit 2002 met 95 uitgebrachte stemmen, en dat hadden we dus al na 2,5 uur gebroken. Wat de dag verder brengt wachten we af, maar nu is al zeker dat we bij volgende verkiezingen dit stembureau weer vervroegd zullen openen. Dat is goed voor de kiezers, goed voor de opkomst en dus goed voor de democratie.”

Stand van zaken 11.00 uur
‘Rond 11.00 uur, dus na de eerste 6 uur stemmen, was het aantal uitgebrachte stemmen al ruim boven de 250’, aldus de gemeente Haarlemmermeer.
Provincie:
Tag(s):