maandag, 10. mei 2010 - 21:38

Verwarde man voorgeleid

Hoorn

De 26-jarige man uit Hoorn die vrijdagmiddag 7 mei op de Veemarkt een willekeurige vrouw in haar gezicht sloeg en met een aardappelschilmesje in de borststreek prikte werd vanmiddag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

De verwachting is dat de man in bewaring zal worden gesteld en psychiatrische behandeling moet ondergaan. Hij verklaarde afgelopen weekend dat hij ‘een daad moest stellen’.

Voordat hij deze vrouw neerstak, trachtte hij in de Sint Jozefstraat te Hoorn een 41-jarige vrouw uit Hoorn neer te steken, maar doordat een wat oudere man zich ermee ging bemoeien, zag de vrouw kans om te vluchten. Deze onbekend gebleven man zou kort daarvoor uit een Connexxion bus gestapt zijn. Het eerste vrouwelijke slachtoffer vluchtte in diezelfde bus, die vervolgens wegreed. Ze had alleen een kras in haar gezicht opgelopen. Enkele omstanders zouden van dit incident getuige zijn geweest.

De verwarde man vervolgde zijn weg naar de binnen stad van Hoorn waar hij op de Veemarkt uiteindelijk instak op een 34-jarige vrouw uit Zwaag.

Ze werd een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen maar mocht zaterdag 8 mei naar huis. De beide slachtoffers is slachtofferhulp aangeboden.

Getuigenoproep
De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van één van de incidenten zich telefonisch te melden bij de recherche in Hoorn: 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):