dinsdag, 19. januari 2010 - 15:38

Verwarde vader neergeschoten bij basisschool in Heerenveen

Heerenveen

De politie heeft bij een basisschool in Heerenveen op een verwarde man geschoten die agenten met een groot mes bedreigde. De 40-jarige man raakte daarbij gewond aan een arm en een voet.

De 40-jarige man verliet in verwarde toestand zijn woning in het Friese Zwagersbos daar waar net een brand had gewoed. Een oplettende buurman zag dat de man met een groot mes in zijn auto stapte en waarschuwde de politie. Toen zij ter plaatse kwamen was de man al vertrokken.

Korte tijd later werd de politie opnieuw gebeld, ditmaal door het bedrijf waar zijn ex-vrouw werkzaam is. De verwarde man was het bedrijf zwaaiend met zijn mes binnengedrongen en op zoek naar zijn ex. Omdat hij de vrouw daar niet aantrof ging hij ervandoor. De personeelsleden waren erg aangeslagen.

Omdat hij en zijn ex samen twee kinderen hebben, die op basisschool de Van Kleffenschool zitten, besloot de politie de school snel te beveiligen. Net toen een politieauto was gearriveerd kwam de verwarde vader aan en dreigde de aanwezige agenten met zijn mes. De politie heeft toen schoten gelost die de man in een arm en voet raakten.

Het slachtoffer is aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Voor de kinderen van de school is hulp ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):