woensdag, 23. juni 2010 - 21:37

Verzwakte orka komt nacht goed door

Ameland

Medewerkers op een schip van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zagen woensdagmiddag in de Waddenzee een verzwakte orka zwemmen. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van LNV woensdagavond.

De orka, een beschermde walvissoort, werd opgemerkt in de Waddenzee vlakbij Ameland. Normaal gesproken komen er geen orka’s voor in deze wateren. De jonge orka zou volgens deskundigen verzwakt en sterk vermagerd zijn.

Gevangen
'Rond 22.00 uur slaagde men erin om het dier te vangen en aan boord mee te nemen. Het schip voer woensdagavond naar de haven van Lauwersoog waar de orka vervolgens per vrachtwagen over de weg naar het Dolfinarium in Harderwijk is overgebracht. Dit transport kwam woensdag rond middernacht aan', meldt een woordvoerder van het Dolfinarium.

'Het is nog onduidelijk hoe erg het dier verzwakt is', zegt de woordvoerder van het Dolfinarium. Er zijn dierenartsen en dolfijnverzorgers aanwezig om de orka zo goed mogelijk te verzorgen.

Wanneer de gezondheid van de orka na verzorging in het Dolfinarium verbeterd zal zijn, is het de bedoeling dat het dier daarna weer wordt teruggezet.

De orka heeft de nacht goed doorgebracht in zijn nieuwe voorlopige onderkomen in Harderwijk. Vandaag wordt het dier verder geobserveerd.
Provincie:
Tag(s):