maandag, 11. oktober 2010 - 11:17

Vestiging Danone op Science Park beklonken met grondaankoop

Utrecht

De Universiteit Utrecht en Danone hebben vrijdag 8 oktober een belangrijke formele stap gezet op weg naar de vestiging van een internationaal research en innovatiecentrum op het Utrecht Science Park in De Uithof.

In aanwezigheid van onder meer de commissaris van de Koningin, tekenden de universiteit en Danone de grondovereenkomst. De opening van het centrum, dat zeker 400 Danone-medewerkers uit verschillende vestigingen zal huisvesten, staat gepland voor 2012.

Danone
Voor Danone is de grondaankoop op het Utrecht Science Park de eerste concrete investering in het nieuwe R&D-centrum, en daarmee een logische vervolgstap om haar wereldwijde positie in gespecialiseerde voeding verder uit te bouwen. In samenwerking met OVG Projectontwikkeling gaat Danone in Utrecht een duurzaam gebouwd R&D-centrum voor babyvoeding en medische voeding ontwikkelen. Met het nieuwe innovatiecentrum zal Danone de R&D-activiteiten die nu in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië plaatsvinden, bundelen en de ruimte geven om te groeien.

Succesvolle lobby
De komst van Danone naar Utrecht Science Park is het resultaat van een succesvolle, gezamenlijke lobby van de provincie, gemeente, de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, complimenteerde tijdens de ondertekeningbijeenkomst alle partners: "Het is onze gezamenlijke verdienste dat Danone voor Utrecht heeft gekozen. We hebben een heldere strategie die gericht is op het aantrekken van innovatieve bedrijven, met name op het gebied van life sciences.” De heer Robbertsen feliciteerde Danone met “de uitstekende keuze. Een keuze die u niet zult betreuren."

Utrecht Science Park
Utrecht Science Park ontwikkelt zich tot een internationaal vooraanstaand centrum voor wetenschappelijk onderzoek en kennisintensieve bedrijvigheid. Op het Science Park zijn met name bedrijven gespecialiseerd in de life sciences gevestigd.
Provincie:
Tag(s):