woensdag, 6. januari 2010 - 13:23

VID:Hevige sneeuwval in westen ontwricht avondspits

Alkmaar

Het verkeer zal in het westen van het land tijdens de tweede helft van de woensdagavondspits veel last krijgen van het winterse weer. ‘Al een groot gedeelte van de dag hangt er boven de kop van Noord-Holland en de Noordzee een gebied waar veel sneeuw uit valt’, meldt de Verkeers Informatie Dienst (VID) woensdagmiddag.

Lees ook: Verkeerschaos Noord-Holland door spiegelgladde wegen.

Vijf centimeter sneeuw
Langzaam zakt de buienlijn zuid-oostwaarts en zal volgens Meteo Consult tussen 17:00 en 18:00 uur in een strook tussen Amsterdam en Den Haag liggen. Meteo Consult verwacht dat het met name in het westen van land zo'n tweeëneenhalf uur zal blijven sneeuwen en dat er ongeveer vijf centimeter sneeuw zal vallen.

VID:Avondspits ontzien
De sneeuwval met daarbij het tekort aan strooizout zal ervoor zorgen dat de weg slecht begaanbaar zal worden. De VID adviseert weggebruikers indien mogelijk de tweede helft van de avondspits het westen van het land te ontzien.

Tweeëneenhalf uur sneeuwval
Al een groot gedeelte van de dag hangt er boven de kop van Noord-Holland en de Noordzee een gebied waar veel sneeuw uit valt. Langzaam zakt de buienlijn zuid-oostwaards en zal volgens Meteo Consult tussen 17:00 en 18:00 uur in een strook tussen Amsterdam en Den Haag liggen. Meteo Consult verwacht dat het met name in het westen van land zo'n tweeëneenhalf uur zal blijven sneeuwen en dat er ongeveer 5cm sneeuw zal vallen.

Meldingen weggebruikers A9
Blik op Nieuws ontving rond 14.15 uur al diverse meldingen van weggebruikers, die op dat moment op de A9 tussen Alkmaar en Uitgeest reden, van hevige sneeuwval en diverse glijpartijen op de snelweg.

Update 16.45 uur
Ooggetuigen melden Blik op Nieuws dat diverse auto's en vrachtwagens met pech langs de A9 tussen Alkmaar en Haarlem langs de kant van de weg zijn gestrand.

Hinder hulpdiensten
Ook de hulpdiensten zoals de ambulance en de brandweer ondervinden op de snelwegen veel hinder door de platgereden sneeuw die daardoor in een ijsbanen zijn veranderd en er daarom langzamer moet worden gereden.
Provincie:
Tag(s):