zaterdag, 7. augustus 2010 - 19:49

Vier schippers onder invloed op de Sneekweek

Sneek

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft van vrijdag 6 op zaterdag 7 augustus 2010 in samenwerking met de politie Friesland en Provinciale Waterstaat een alcoholcontrole gehouden bij de start van de Sneekweek op de Houkesloot en het Sneekermeer.

Vier schippers hadden teveel alcohol gedronken. Een 27-jarige schipper uit Sneek spande de kroon met 580 ug\l (1,3 promille). Naast het proces-verbaal kreeg hij een vaarverbod van 6 uur opgelegd.

In totaal zijn 96 schippers gecontroleerd op alcohol. De schippers die teveel hadden gedronken zijn voor een ademanalyse overgebracht naar de P64 van de Waterpolitie van het KLPD. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De hoogste meting bedroeg 580ug/l (1,3 promille), terwijl sinds 1 juli 2010 het alcoholpromillage op het water van 0,8 promille naar 0,5 promille verlaagd.

In de volgende gevallen is eveneens proces-verbaal opgemaak: varen zonder vaarbewijs, overschrijding maximum snelheid, voeren van onjuiste verlichting, veroorzaken van geluidsoverlast.

Diverse malen zijn vaartuigen voor openbare ordeproblemen naar Starteiland gevaren ter assistentie van de regiopolitie op het land, waardoor controle tijdelijk werd onderbroken.

Met de inzet van burgernet is een motorjacht, welke was ontvreemd vanaf het Starteiland, teruggevonden en aan de eigenaar teruggegeven. De boot werd een half uur later net buiten Sneek teruggevonden. De Waterpolitie zal de aangifte van de eigenaar opnemen en een onderzoek instellen.

Aan de controle namen 19 medewerkers van KLPD, politie Friesland en provinciale Waterstaat deel met in totaal acht vaartuigen, waaronder 2 waterscooters en een onopvallende speedboot.
Provincie:
Tag(s):