woensdag, 20. januari 2010 - 12:16

Vier verdachten aangehouden na achtervolging

Krimpen aan den IJssel

De politie heeft na een inbraak in een auto aan de Tournooi vier verdachten aangehouden.

Wakker na glasgerinkel
Woensdagochtend rond kwart voor twee kreeg de politie melding van een oplettende bewoner. Deze melder was wakker geworden van een harde klap en glasgerinkel. Toen de bewoner naar buiten keek, zag hij dat er meerdere mensen om een auto stonden en naar binnen schenen met zaklampen. De melder schreeuwde naar de daders en belde de politie. De mannen reden weg in een kleine rode auto over de Tournooi in de richting van het winkelcentrum 'de Korf'.

Groot onderzoek
Vervolgens stelden agenten direct een groot onderzoek in, waarbij meerdere toegangswegen werden afgezet door meerdere politie-eenheden. Politiepersoneel zag op de C.G. Roosweg de Toyota rijden. In het voertuig zaten vijf personen. De agenten achtervolgden de auto en stopten het voertuig op het Abram van Rijckevorselplein. In de auto lagen meerdere inbrekerswerktuigen. Tevens lagen er zaklampen en glasscherven.

Aanhouding
De agenten hielden de vijf verdachten aan en brachten ze over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Het gaat om vijf Rotterdammers in de leeftijd van 17, 17, 21, 21 en 26 jaar.
Provincie:
Tag(s):