maandag, 20. september 2010 - 21:29

Vierde plaats voor verlichting in Hoogeveen

Hoogeveen

Hoogeveen is vierde geworden in de strijd om de internationale city.people.light awards 2010, de jaarlijkse wedstrijd die door Philips en de Lighting Urban Community International Association (LUCI) wordt georganiseerd.

Het Zwitserse Luzern eindigde eerste, de Franse stad Pau tweede, het Zweedse Göteborg derde. Wethouder Anno Wietze Hiemstra: “Wij zijn heel blij met onze vierde plaats. Met onze bijzondere verlichting in de Hoofdstraat Noord en de Schutstraat zijn we steden als Philadelphia, Toledo, Florence en Londen voor gebleven. Dit is een heel mooi resultaat voor Hoogeveen, een resultaat om trots te zijn.”

Hoogeveen heeft een ontwikkelingsvisie voor het stadscentrum die ervoor moet zorgen dat het centrum ook in de toekomst het kloppend hart van de regio blijft. Verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Het masterplan verlichting voor het centrum is gemaakt om ook ’s avonds kwaliteit te hebben op straat. Sfeervol waar het kan, veilig waar het moet, met aandacht voor de parels van Hoogeveen. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Het lichtplan is al toegepast in de Hoofdstraat Noord (zie de foto's) en de Schutstraat. Ook volgt het raadhuis waar de oude “lichtkanonnen” plaatsmaken voor sfeervoller en energiezuiniger verlichting. De komende jaren krijgen ook het Kaapplein, het Haagje, het Kruis en park Dwingeland nieuwe verlichting.
Provincie:
Tag(s):