zondag, 28. maart 2010 - 17:47

Vierde verdachte mishandeling vijf RET-medewerkers aangehouden

Rotterdam

Politieagenten hielden zondagochtend opnieuw een verdachte aan voor de mishandeling van vijf RET medewerkers afgelopen donderdagavond. ‘Er zijn nu in totaal vier personen aangehouden’, meldt de politie zondag.

Mishandeling
Donderdagavond elf uur was er een vervoerscontrole in de tram en bij metrostation Marconiplein. Op een zeker moment kregen vijf RET medewerkers het aan de stok met een groep jongeren. Een aantal van hen had geen vervoersbewijs. Nadat drie van hen hiervoor bekeurd waren keerde de groep zich tegen de controleurs. Er ontstond een handgemeen waarbij het RET personeel geslagen werd.

Onderzoek
Er is een grootschalig onderzoek opgezet. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van camerabeelden en getuigenverklaringen. Ook heeft de politie vrijdagavond geflyerd bij tramstation Marconiplein. Hierbij is getuigen gevraagd om zich te melden.

Opnieuw aanhouding
Zondagochtend leidde dit onderzoek opnieuw tot de aanhouding van een minderjarige verdachte. Deze 16-jarige Rotterdammer is aangehouden in zijn woning in de wijk Spangen. Ook de andere verdachten komen uit deze wijk.

Voorgeleiding
De politie heeft nu vier personen aangehouden in verband met de mishandeling. Het gaat om een 18-jarige, twee 17-jarigen en een 16-jarige verdachte. Maandag worden de eerste drie voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Meer aanhoudingen
De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten van deze mishandeling aangehouden worden.
Provincie:
Tag(s):