maandag, 11. oktober 2010 - 16:33

Viertal met drugs gepakt na wilde achtervolging Utrecht

Utrecht

De politie heeft maandag na een achtervolging vier verdachten aangehouden in Utrecht. ‘Daarbij heeft een motoragent geschoten op de auto nadat deze achteruitrijdend inreed op de motoragent’, meldt een woordvoerder van de politie maandagmiddag.

'De verdachten waren in het bezit van een behoorlijke hoeveelheid hasj. Tijdens de achtervolging, die op de A2 begon, is er op enig moment door de politie geschoten waarbij een van de vier verdachten in zijn schoenzool geraakt werd', meldt de woordvoerder van de politie.

Bivakmutsen
Op de Cruquiusweg in Amsterdam zag een voorbijganger dat vier mannen met bivakmutsen op dozen in een personenauto aan het laden waren. De getuige belde de politie die onmiddellijk een onderzoek instelde.

Snelheidscontrole
Aangezien er ook een gedeelte van een kenteken doorgegeven werd wisten politiemensen van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) de bewuste auto op te sporen op de rijksweg A2. De motoragent van het KLPD stond maandag met een lasergun op de A2 van Amsterdam richting Utrecht en voerde een snelheidscontrole uit. Plotseling kwam de verdachte personenauto voorbijrijden met een gemeten snelheid van 160 km/h. Hierop zette de motoragent de achtervolging in.

Negeren stopteken
De personenauto, met vier inzittenden, negeerde het stopteken van de motoragent en bleef gewoon doorrijden. Opeens nam de personenauto de afslag Maarssen en reed de Haarrijnseweg op. Al snel daarna ging de personenauto vol in de remmen en kwam tot stilstand.

Inrijden op motoragent
Vervolgens zette de bestuurder de auto in zijn achteruit en kwam deze met grote snelheid op de daarachter rijdende motoragent aanrijden. Hierop pakte de motoragent zijn pistool en schoot meerdere malen op de auto. De personenauto stopte en reed vervolgens vooruit weer weg. Inmiddels kreeg de motoragent bijstand van meerdere collega’s uit Utrecht die gezamenlijk de personenauto achtervolgden.

Auto botst op middengeleider
Bij de Vleutensebrug raakte de bestuurder van de personenauto de controle over zijn voertuig kwijt en knalde hij tegen de middengeleider en kwam in de rechterberm bij een bushalte tot stilstand. De vier inzittenden sprongen snel uit de auto en probeerden te vluchten.

In water gesprongen
De politie wist een verdachte snel aan te houden. Twee andere verdachten probeerden zich te verstoppen in de bosjes maar werden ook al snel opgepakt. De vierde verdachte sprong van de brug in het Amsterdam-Rijnkanaal maar werd ook al snel door de politie uit het water gevist.

Hasj
De politie trof in de auto een groot aantal gelijke pakketjes met hasj aan. Tijdens de achtervolging werden een aantal van deze pakketjes door de inzittenden uit de auto gegooid. Deze hebben wij inmiddels allemaal teruggevonden’, meldt de woordvoerder.

Kogel in schoen
Een van de aangehouden verdachten had een kogel in zijn schoenzool gekregen. Mogelijk gaat het hier om een van de kogels die zijn afgevuurd door de motoragent.

De politie is een onderzoek gestart naar alle strafbare feiten die mogelijk door het viertal zijn gepleegd.
Provincie:
Tag(s):