dinsdag, 4. mei 2010 - 9:35

Vijf aanhoudingen in onderzoek naar dood Rijswijker

Het Team Grootschalige Opsporing van Politie Haaglanden (TGO) dat onderzoek doet naar de gewelddadige dood van een 54-jarige Rijswijker op 24 december van het vorige jaar hield dinsdag 4 mei in deze zaak vijf verdachten aan.

In de vroege ochtenduren hield de politie in Den Haag vier verdachten (25-32 jaar) aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de Rijswijker. De politie kwam deze vier mannen op het spoor door technisch en tactisch onderzoek. Aansluitend op de aanhoudingen doorzochten politieagenten onder leiding van de rechter-commissaris enkele woningen in Den Haag.

Vijfde verdachte
Later in de ochtend hielden rechercheurs in Rijswijk een vijfde verdachte aan: een 45-jarige vrouw. Ook zij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de man. In de woning van de vrouw en in een andere een woning in Rijswijk, die de vrouw verhuurde, vonden onder leiding van de rechter-commissaris doorzoekingen plaats.

Misdrijf
Het lichaam van de 54-jarige ingenieur, die als vooraanstaand patent onderzoeker werkte bij het Europees Octrooibureau, werd donderdagmiddag 24 december door familieleden gevonden in zijn flatwoning aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk. Gezien de omstandigheden waaronder het stoffelijke overschot werd aangetroffen, was de man vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Een team van forensische opsporing (FO) met ondersteuning van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) stelde een onderzoek in de woning in. Een gerechtelijke sectie op het lichaam van de man bevestigde het vermoeden van een misdrijf.

Over de mogelijke rol en betrokkenheid van de aangehouden verdachten kan de politie geen nadere informatie geven. Het team sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.
Provincie:
Tag(s):