woensdag, 19. mei 2010 - 10:54

Vijf aanhoudingen voor vernieling en brandstichting

Ten Boer

De politie heeft deze week vijf inwoners van Ten Boer in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar aangehouden.

Het vijftal wordt ervan verdacht dat zij afgelopen weekend een caravan in brand hebben gestoken. Daarnaast bekenden zij meerdere vernielingen in Ten Boer te hebben gepleegd.

De incidenten vonden plaats in de vroege zondagochtend tussen het centrum van Ten Boer en de Rijksstraatweg. Hierbij werd een geparkeerde caravan aan de Rijksweg in brand gestoken. Daarnaast werd een fietsenstalling vernield. Ook moesten verkeersborden het ontgelden. Ten slotte probeerde men coniferen in brand te steken.

Onder invloed

Vier verdachten meldden zich maandagmorgen vrijwillig op het politiebureau. De vijfde verdachte, een jongeman van 19 jaar uit Ten Boer werd dinsdagmorgen aangehouden. De verdachten zijn uitgebreid gehoord en hebben hun aandeel bekend. De verdachten hadden de vernielingen en brandstichtingen onder invloed van alcohol gepleegd.

Het totale schadebedrag is nog onbekend. Alle verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De officier van justitie zal het vijftal op termijn dagvaarden voor deze zaken. De politie maakt proces-verbaal op. Het dossier wordt binnenkort naar justitie gestuurd.
Provincie:
Tag(s):