vrijdag, 18. juni 2010 - 13:07

Vijf gewonden na botsing met politieauto

Op donderdag 16 juni rond 18.40 uur zijn vijf personen, waaronder twee politiemedewerkers, gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Holterweg/Poggebeltweg. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Twee politiemedewerkers van het korps IJsselland wilden in een onopvallende dienstauto vanaf de Holterweg linksaf de Poggebeltweg inslaan. Waarschijnlijk door de laagstaande zon zag de bestuurder van de onopvallende dienstauto een tegemoetkomende auto over het hoofd.

Tijdens het afslaan volgde een botsing met deze auto. De auto van de politiemedewerkers tolde rond waarna deze tot stilstand kwam. De andere auto kwam in de berm tot stilstand. Een derde auto die vanuit de Poggebeltweg kwam, raakte ook beschadigd door de aanrijding. Het is nog onbekend hoe dit is gebeurd. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

In de tweede auto die over de Holterweg reed zaten een 59-jarige man uit Markelo, zijn 57-jarige echtgenote en hun 19-jarige dochter. Zij en de twee medewerkers van de politie, een 44-jarige man uit Olst en een 26-jarige man uit Nijverdal, raakten gewond en werden alle vijf naar het ziekenhuis gebracht.

Met uitzondering van de politiemedewerker uit Olst moesten zij voor een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Naar de exacte toedracht van het ongeval is een onderzoek gestart. Dit onderzoek wordt volgens de procedure verricht door een onafhankelijk team.
Provincie:
Tag(s):