donderdag, 22. juli 2010 - 19:24

Vijfde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen

De vijfde avond van de Vierdaagsefeesten is in gemoedelijke sfeer verlopen; de avond was minder druk dan de voorgaande avonden.

Vanaf 21.30 uur werd het Hunnerpark langzaamaan drukker bezocht; tussen 23 en 24 uur was het redelijk vol. De lichtkranten zijn niet geactiveerd deze avond. Door de politie zijn na 21 uur in totaal 7 personen aangehouden.

Na ruzie op straat is een 29-jarige Nijmegenaar aangehouden; tijdens de fouillering werd bij hem een kleine hoeveelheid drugs in beslag genomen. Een 19-jarige Nijmegenaar is voor drugsbezit en openbaar dronkenschap op de Houthof vannacht aangehouden. Beide verdachten zijn vannacht na verhoor in vrijheid gesteld.

Een 20-jarige vrouw uit Delft werd op het Kelfkensbos aangehouden voor openbaar dronkenschap en belediging. Agenten wilden de vrouw meenemen naar het bureau omdat ze onwel was door de drank; hierop beledigde en schopte de vrouw de politiemensen voordurend tijdens haar aanhouding.

Een 40-jarige Nijmegenaar is gisteravond op de Smetiusstraat aangehouden voor het slaan van een terrasganger; de verdachte wilde met de ex van zijn ex nog wat wilde vereffenen.

Rond 2 uur zijn 2 mannen van 25 en 28 jaar oud aangehouden voor wildplassen; een verdachte op de 3e Walstraat en de ander op het Hertogplein. De 28-jarige uit Millingen aan de Rijn kreeg daarbij ook een proces-verbaal voor belediging van de politieagent. De andere verdachte is afkomstig uit Helmond. Voor het wildplassen hebben beide verdachten een bekeuring gekregen van 90 euro.

Tijdens de woensdagavond- en nacht is een alcoholcontrole gehouden op de Graafseweg in Nijmegen. Van de 1587 passerende bestuurders bleken 10 personen het wettelijk maximum te overschrijden. Van 2 automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd; zij bliezen respectievelijk 590 en 600 ugl terwijl het wettelijk maximum is gesteld op 220 ugl.

Aan deze alcoholcontrole namen 23 politiemensen deel.
Provincie:
Tag(s):