vrijdag, 26. februari 2010 - 17:32

Vijftien jaar cel voor crime passionel

Den Haag

Voor de rechtbank in Den Haag is vrijdag een 51-jarige man uit Maarssen veroordeeld voor de moord op een vriend van zijn ex-vriendin. De rechtbank veroordelde de man tot 15 jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar geëist.

De verdachte schoot op 8 juni 2009 een 57-jarige man uit Rijswijk op straat dood. Het slachtoffer was op weg naar zijn werk, toen hij op de kruising Huis te Landelaan met de Henriette Roland Holstlaan in Rijswijk werd neergeschoten. Omdat dit rond acht uur ’s ochtends langs een drukke weg gebeurde, waren veel mensen getuige van de schietpartij. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Getuigen zagen de schutter in een auto stappen, en gaven het kenteken door aan de politie. De verdachte meldde zich diezelfde avond nog op het politiebureau in Maarssen omdat hij had gehoord dat de politie naar hem op zoek was.
Na de aanhouding van de man trof de technische recherche in de auto op meerdere plekken kruitsporen aan. Ook werd een maand later het pistool aangetroffen in een loods in Loosdrecht.

Het motief van de moord lag in de relationele sfeer. Het slachtoffer had een nauwe band met de ex-vriendin van de verdachte. De verdachte, het slachtoffer en de ex-vriendin van de verdachte werkten allen bij dezelfde werkgever.
Provincie:
Tag(s):