dinsdag, 20. juli 2010 - 10:36

Vis op de kaart tijdens Assen Vaart

Assen

Negen Asser Horecabedrijven geven van 23 tot en met 31 juli extra aandacht aan het eten van vis. Dit in aanloop naar het Historisch Beroepsvaartweekend, dat op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli gehouden wordt. Tijdens dit weekend staat de historische beroepsvaart en het eten van vis centraal. Woensdag 21 juli opent burgemeester Sicko Heldoorn de Visweek om 12.15 uur in de Poort van Assen, Weierspoort 27. Wij nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Met de Visweek willen de Asser Horecabedrijven het eten van vis stimuleren. Twee keer per week vis eten is namelijk gezond. Bovendien zijn met vis volop variaties mogelijk en is vis in een handomdraai klaar. Tijdens het Assen Vaar(t)jaar hebben negen horecagelegenheden een speciaal menu waarin vis de hoofdrol speelt. Bij de deelnemende restaurants kan iedereen een heerlijk visje eten.

Daarnaast is er op zaterdag 31 juli in het kader van het Historisch Beroepsvaartweekend een vispromotiemarkt op de kop van de Vaart. Speciaal hiervoor komen het Nederlands Visbureau, Zuiderzeezilver en Slow Food Noord Nederland naar Assen. Ook is het Visserijmuseum uit Zoutkamp aanwezig, met onder andere garnalenpelsters. Koks bereiden ter plekke vis, en het is aan de bezoekers om van alles te proeven.
Provincie:
Tag(s):