donderdag, 29. april 2010 - 8:33

Viskotter en vrachtschip botsen voor de kust bij Petten

Petten

Donderdag, omstreeks 05.15 uur, heeft er op de Noordzee, 17 kilometer uit de Kust van Petten, een aanvaring plaatsgevonden. ‘De viskotter UK143 is aangevaren door vermoedelijk een onder Maltese vlag varend vrachtschip’, meldt het Kustwachtcentrum donderdag.

Door de aanvaring is een bemanningslid van de viskotter te water geraakt. Binnen zeer korte tijd is hij door zijn collega-bemanningsleden weer aan boord gehaald. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Het blijkt dat de viskotter aanzienlijke schade heeft opgelopen door de aanvaring, waaronder een gat in de romp en ontzet vistuig. De viskotter maakt geen water, maar kan momenteel niet meer zelfstandig varen.

Door het Kustwachtcentrum te Den Helder zijn onmiddellijk het Kustwachtvaartuig Barend Biesheuvel en de Reddingboot van het KNRM reddingstation Egmond aan Zee ingezet om hulp te verlenen aan de viskotter.

Het Marinefregat HrMs de Ruyter is verzocht richting het onder Maltese vlag varend vrachtschip te gaan om onderzoek te doen naar visuele kenmerken die eventuele betrokkenheid bij de aanvaring aan kunnen tonen.
Provincie:
Tag(s):