zondag, 14. maart 2010 - 17:08 Update: 08-07-2014 1:05

Vlaar redt Feyenoord in allerlaatste seconde tegen Heracles

Rotterdam

(Elfvoetbal) Gertjan Verbeek leek als trainer van Heracles Almelo een fijne terugkeer te beleven in de Kuip, maar uiteindelijk glipte de overwinning in de laatste seconde door zijn vingers. Ron Vlaar schoot Feyenoord naar 1-1 op het moment dat Everton zich al matchwinner waande.

Het venijn zat met twee treffers in de laatste tien minuten duidelijk in de staart, al was het begin van de wedstrijd nog wel alleraardigst. Rob van Dijk moest in de zesde minuut een knal van Willie Overtoom uit zijn doel ranselen en een minuut later kopte Luigi Bruins aan de andere kant tegen de lat. Het beloofde veel voor de rest van het duel, maar eigenlijk werd het daarna alleen maar minder.

Feyenoord was de bovenliggende partij, maar was te voorspelbaar in het aanvalsspel, waardoor Heracles vrij makkelijk overeind bleef. Drongen de Rotterdammers toch een keer door tot in het strafschopgebied, dan toonden ze zich niet doortastend genoeg. Exemplarisch was een kans voor Sekou Cissé, die de bal had moeten afleggen op de volledig vrij staande Georginio Wijnaldum, maar voor eigen succes ging en miste.

Heracles probeerde het vooral met lange ballen op spits Bas Dost, die veel kopduels won, maar weinig gevaar kon stichten. Van Dijk zag slechts afstandsknallen op zich afkomen en raakte daar niet van in de war. De 41-jarige goalie moest zich na een uur wel laten vervangen, omdat zijn liesblessure, die hem vorige week tegen Roda JC aan de kant hield, weer opspeelde. Erwin Mulder was zijn vervanger.

Kort na diens entree kreeg Bruins de grootste kans van de wedstrijd, maar hij tikte een voorzet van Diego Biseswar tegen de paal. Om Heracles verder onder druk te zetten, stuurde Mario Been vervolgens Roy Makaay het veld in. De 34-jarige spits was meteen gevaarlijk als aangever voor Wijnaldum, maar die schoot tot overmaat van ramp tegen Cissé aan.

In de slotfase ging Feyenoord het duidelijkst op zoek naar de overwinning. Toch was het Heracles dat op voorsprong kwam. Cissé verloor knullig de bal, Darl Douglas ging er vandoor en legde breed op Everton, die via de vingertoppen van Mulder de kruising vond. Daarmee leek Heracles de drie punten te stelen, maar in blessuretijd viel de gelijkmaker alsnog.

Vlaar was - net als vorige week tegen FC Groningen - mee naar voren gegaan en knalde een afvallende bal met links keihard in de verre hoek. Daardoor blijft het gat met Heracles acht punten, maar is AZ in de strijd om de vierde plaats tot zes punten genaderd van de Rotterdammers.
Categorie:
Tag(s):